Psi Koji se Ne Linjaju i Ne Smrde: 10 Pasmina za Alergične Osobe

Podijeli:

Ako tražite psa, ali ste zabrinuti zbog alergija, dlaka ili mirisa, postoje pasmine koje bi mogle biti idealne za vas. Neki psi su poznati po tome što se manje linjaju i imaju slabiji miris, što ih čini prikladnim za alergične osobe i one koji žele čistiji dom. U ovom članku predstavit ćemo deset pasmina pasa koji su poznati po tome što se minimalno linjaju i ne smrde, pružajući tako opcije za one koji imaju specifične potrebe kada je u pitanju njihov budući ljubimac.

Poodle: Hipoalergenski izbor za sve veličine

Pudli su izuzetno popularni zbog svoje inteligencije, prilagodljivosti i minimalnog linjanja. Dostupni u različitim veličinama, od toy i miniature do standardne, pudli su odličan izbor za obitelji, pojedince i alergične osobe. Njihova kovrčava dlaka zadržava otpadnu dlaku, što smanjuje količinu alergena u domu.

Bichon Frise: Mali pas s velikim srcem

Bichon Frise poznat je po svojoj ljubavi, veselom temperamentu i malom linjanju. Ova pasmina je idealna za stanovanje u stanu te za osobe s alergijama zahvaljujući svojoj gustoj, ali mekanoj dlaci koja minimalno otpušta alergene u okoliš.

Šnaucer: Pametan i robustan pratilac

Šnauceri su poznati po svojoj oštroumnosti i zaštitničkom instinktu. Dolaze u tri veličine – minijaturni, standardni i divovski – i svi imaju žičanu dlaku koja se vrlo malo linja. Ova pasmina zahtijeva redovito održavanje dlake kako bi se spriječilo zamatanje i zadržavanje prljavštine.

Malteški pas: Mala veličina, minimalno linjanje

Malteški psi su poznati po svojoj dugoj, svilenkastoj bijeloj dlaci koja gotovo da se ne linja, čineći ih odličnim izborom za alergične osobe. Osim što su vrlo prilagodljivi, ovi psi su izuzetno nježni i odani, idealni za život u stanu.

Portugalski vodeni pas: Aktivan i prijateljski nastrojen

Portugalski vodeni pas je energičan i inteligentan, s kovrčavom dlakom koja otpušta vrlo malo alergena. Ova pasmina je izvrsna za aktivne obitelji jer zahtijeva redovitu fizičku aktivnost i mentalnu stimulaciju.

Soft Coated Wheaten Terrier: Druželjubiv i radostan

Soft Coated Wheaten Terrieri su poznati po svojoj radosti i energičnosti. Imaju mekanu, svilenkastu dlaku koja se ne linja kao kod mnogih drugih pasmina, što ih čini odličnim izborom za alergične vlasnike koji traže veselog i aktivnog pratitelja.

Labradoodle: Prijateljski hibrid za obitelji

Labradoodle, mješavina labradora i pudle, naslijedio je najbolje osobine obiju pasmina, uključujući prijateljski karakter i minimalno linjanje. Ova pasmina je posebno popularna među obiteljima zahvaljujući svojoj društvenosti i prilagodljivosti.

Basenji: Pas koji ne laje i ne smrdi

Basenji je jedinstvena pasmina koja je poznata po tome što gotovo da ne laje i ima vrlo malo tjelesnog mirisa. Osim toga, Basenji se vrlo malo linja, što ga čini idealnim za alergične osobe koje traže neobičnog, ali niskomirisanog ljubimca.

Kerry Blue Terrier: Energičan i privržen

Kerry Blue Terrieri su poznati po svojoj energičnosti i lojalnosti. Imaju jedinstvenu, mekanu dlaku koja se ne linja uobičajeno, što ih čini dobrim izborom za alergične osobe. Osim toga, ovi terijeri su izuzetno inteligentni i odlični su za različite pseće sportove.

Irski vodeni španijel: Idealno za aktivne vlasnike

Irski vodeni španijeli su iznimno aktivni i vole biti uključeni u različite aktivnosti. Njihova kovrčava dlaka koja se ne linja čini ih idealnim za alergične vlasnike. Ova pasmina je savršena za one koji traže psa koji može pratiti njihov aktivan način života.

Similar Posts