15 Najjeftinijih Automobila za Održavanje I Popravke

Toyota Prius
Podijeli:

Ako ste u potrazi za novim automobilom, važno je uzeti u obzir ne samo cijenu kupnje, već i troškove održavanja i popravaka kroz vrijeme. Ovi troškovi mogu znatno varirati ovisno o modelu i marki automobila, a neki modeli su poznati po svojoj izdržljivosti i niskim troškovima održavanja. U ovom blog postu predstavljamo vam 15 najjeftinijih automobila za održavanje i popravke, temeljeno na globalnim podacima o troškovima održavanja vozila.

Toyota Prius

Toyota Prius je poznat kao jedan od pionira među hibridnim vozilima i zbog svoje pouzdanosti zauzima vrh liste automobila s najmanjim troškovima održavanja. Prius kombinira unaprijed razvijenu hibridnu tehnologiju s visokom kvalitetom izrade, što rezultira niskim troškovima održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 3.710,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 48.330,00 EUR

Prius nudi napredne tehnološke značajke i izvrsnu efikasnost goriva, što ga čini popularnim izborom među ekološki osviještenim kupcima. Njegovi godišnji troškovi održavanja su među najnižima u svojoj klasi, čineći ga ekonomičnim izborom dugoročno.

Toyota Yaris

Toyota Yaris se ističe svojom kompaktnošću i efikasnošću, što ga čini odličnim izborom za gradsku vožnju. Osim što je povoljan za kupnju, Yaris nudi i iznimno niske troškove održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 3.728,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 19.770,00 EUR

Yaris je poznat po svojoj pouzdanosti i dugotrajnosti, a Toyota kao marka je poznata po proizvodnji vozila koja zahtijevaju minimalne popravke. To ga čini izvrsnim izborom za one koji traže jeftin, pouzdan automobil s niskim operativnim troškovima.

Toyota Corolla

Toyota Corolla je jedan od najprodavanijih automobila na svijetu, poznat po svojoj izdržljivosti i pouzdanosti. Corolla nudi udobnu vožnju i dobre performanse, uz izuzetno niske troškove održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 3.784,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 32.866,00 EUR

Osim niskih troškova održavanja, Corolla se može pohvaliti i efikasnošću goriva, što dodatno smanjuje troškove vlasništva. Njezina popularnost također osigurava dostupnost rezervnih dijelova po povoljnim cijenama.

Toyota Camry

Toyota Camry je još jedan model koji dokazuje Toyotinu posvećenost kvaliteti i pouzdanosti. Camry nudi prostranu unutrašnjost, udobnu vožnju i, naravno, niske troškove održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 3.891,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 44,360,00 EUR

Camry je idealan za one koji traže pouzdano obiteljsko vozilo s niskim troškovima životnog ciklusa. Njegova popularnost znači da su rezervni dijelovi lako dostupni i povoljni, što dodatno smanjuje troškove održavanja.

Honda Fit (Jazz)

Honda Fit, poznatiji kao Honda Jazz u nekim tržištima, je kompaktni hatchback koji nudi iznenađujuće prostran interijer i fleksibilnost, uz iznimno niske troškove održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.550,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 16.400,00 EUR

Honda Fit se ističe svojom pouzdanošću i ekonomičnošću, pružajući vlasnicima mir uma i smanjene troškove vožnje. Svojim kompaktnim dizajnom i efikasnošću, Fit je odličan izbor za gradsku vožnju i svakodnevne potrebe.

Mitsubishi Mirage (Space Star)

Mitsubishi Mirage, poznat kao Space Star u nekim europskim tržištima, je jedan od najekonomičnijih automobila na tržištu kada je riječ o troškovima održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.573,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 16.400,00 EUR

Mirage nudi osnovne, ali pouzdane performanse koje su idealne za vozače koji traže jednostavno, efikasno i jeftino vozilo za održavanje. Njegova niska početna cijena i troškovi održavanja čine ga popularnim izborom među ekonomičnim kupcima.

Honda Civic

Honda Civic je poznat po svojoj pouzdanosti, kvaliteti izrade i niskim troškovima održavanja, što ga čini jednim od najboljih izbora za kupce koji traže dugotrajno vozilo.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.856,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 38,990,00 EUR

Civic nudi dobar balans između performansi i ekonomičnosti, a njegovi niski troškovi održavanja dodatno povećavaju njegovu vrijednost. Osim toga, Civic uživa veliku popularnost, što olakšava nabavku povoljnih rezervnih dijelova.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf je još jedan klasični izbor među automobilima s niskim troškovima održavanja, nudeći solidne performanse, pouzdanost i praktičnost.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 5.009,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 27.454,00 EUR

Golf se ističe svojom sveobuhvatnom kvalitetom i dugovječnošću. Iako možda nije najjeftiniji automobil za kupnju, njegovi relativno niski troškovi održavanja kroz godine čine ga pametnim izborom za one koji traže automobil koji će zadržati dobru vrijednost i neće izazvati visoke troškove popravaka.

Mazda 3

Mazda 3 je poznata po svojoj atraktivnoj vanjštini, ugodnoj vožnji i izuzetnoj pouzdanosti. Također, stoji kao jedan od modela s niskim troškovima održavanja, što ju čini privlačnom opcijom na tržištu.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 5.008,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 25.566,45 EUR

Mazda 3 nudi jedinstvenu kombinaciju stila, performansi i ekonomičnosti. S relativno niskim godišnjim troškovima održavanja, Mazda 3 stoji kao pametan izbor za vozače koji žele spoj pouzdanosti i zadovoljstva u vožnji.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat je poznat po svojoj prostranosti, udobnosti i izdržljivosti. Njegovi troškovi održavanja su iznenađujuće niski za automobil svoje veličine i klase, čineći ga odličnim izborom za obitelji i profesionalce.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 5.240,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 44.436,44 EUR

Passatov nizak trošak održavanja dijelom je rezultat dijeljenja komponenti s drugim modelima unutar Volkswagen grupacije, što pomaže u smanjenju troškova proizvodnje i popravaka.

Kia Rio

Kia Rio se izdvaja svojom pristupačnošću i pouzdanošću. Njegovi troškovi održavanja su među najnižima u segmentu malih automobila, čineći ga izvrsnom opcijom za vozače koji traže ekonomičan i pouzdan automobil.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 5.319,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 17.399,00 EUR

Rio je popularan izbor među kupcima zahvaljujući svojoj povoljnoj cijeni, ekonomičnoj potrošnji goriva i niskim troškovima održavanja, što ga čini idealnim za proračunske kupce koji ne žele žrtvovati kvalitetu.

Nakon pregleda ovih modela, jasno je da postoji mnogo opcija za one koji traže automobil s niskim troškovima održavanja. Odabir jednog od ovih modela može osigurati godine pouzdane vožnje uz minimalne troškove, što je važno za svakog vozača. Bez obzira na vaše preferencije, bilo da se radi o kompaktnom gradu, obiteljskom sedanu ili čak sportskom vozilu, postoji automobil koji može zadovoljiti vaše potrebe i pritom održati vaš novčanik sigurnim od nepredviđenih troškova.

Ford Fiesta

Ford Fiesta je jedan od najpopularnijih malih automobila na tržištu, poznat po svojoj agilnosti i efikasnosti. Unatoč svojoj povoljnoj cijeni, Fiesta nudi iznenađujuće niske troškove održavanja, što je čini privlačnom opcijom za vozače koji žele uštedjeti.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.700,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 15.250,00 EUR

Fiesta se ističe svojom pouzdanošću i ekonomičnošću, a Fordov opsežan mreža servisa osigurava da su dijelovi i servisi lako dostupni po pristupačnim cijenama.

Chevrolet Spark

Chevrolet Spark je još jedan mali automobil koji nudi veliku vrijednost, posebno kada su u pitanju troškovi održavanja. Spark je dizajniran da bude povoljan ne samo pri kupnji već i u pogledu dugoročnih troškova vlasništva.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.600,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 13.220,00 EUR

Svojom kompaktnom veličinom i efikasnošću, Spark je idealan za gradsku vožnju, a niski troškovi održavanja dodatno povećavaju njegovu privlačnost kao ekonomičnog izbora.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra nudi izvrsnu vrijednost zahvaljujući svojoj kombinaciji prostranosti, komfora i, naravno, niskih troškova održavanja. Elantra je dokazala da visoka kvaliteta i pristupačnost mogu ići ruku pod ruku.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.500,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 19.650,00 EUR

Elantra se ističe među konkurentima svojom dugoročnom pouzdanošću i ekonomičnošću, a Hyundaijeva reputacija za kvalitetu osigurava da je održavanje jednostavno i pristupačno.

Nissan Sentra

Nissan Sentra završava našu listu kao automobil koji nudi sjajan omjer cijene i performansi, uz iznimno niske troškove održavanja. Sentra je popularan izbor među kupcima koji traže prostrani i udobni kompaktni sedan bez visokih troškova održavanja.

 • Troškovi održavanja za prvih 10 godina: 4.400,00 EUR
 • Cijena osnovnog modela: 19.090,00 EUR

S svojom pouzdanošću i pristupačnošću, Sentra dokazuje da je moguće imati kvalitetan automobil koji neće opteretiti vaš budžet dugoročnim troškovima.


Vozači koji odaberu jedan od ovih automobila mogu očekivati manje posjeta servisu i niže račune za održavanje, što ih čini idealnim za one koji traže smanjenje troškova vožnje na minimum. Bilo da tražite kompaktni gradski automobil poput Chevrolet Sparka ili prostraniji sedan kao što je Hyundai Elantra, možete biti sigurni da vaš izbor spada među automobile s najmanjim troškovima održavanja na tržištu.

Osim izravnih ušteda na troškovima servisa i popravaka, automobili s niskim troškovima održavanja obično zadržavaju bolju vrijednost preprodaje, što je još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom kupnje automobila. Kvaliteta izrade, dostupnost povoljnih rezervnih dijelova i reputacija marke za pouzdanost su ključni faktori koji doprinose niskim troškovima održavanja i visokoj vrijednosti preprodaje.

U konačnici, odabir automobila s niskim troškovima održavanja je pametna financijska odluka koja može donijeti značajne uštede tijekom vremena. Uz malo istraživanja i razumijevanja troškova koji dolaze s vlasništvom automobila, možete pronaći vozilo koje ne samo da zadovoljava vaše potrebe za vožnjom već i pomaže u očuvanju vašeg budžeta.

Similar Posts