10 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Uređenje Vašeg Doma

Podijeli:

Planiranje preuređenja doma može biti uzbudljiv, ali i zahtjevan zadatak. Srećom, danas postoji mnogo besplatnih aplikacija za uređenje doma koje olakšavaju taj proces. Od vizualizacije nove kuhinje do planiranja vrta iz snova, ove aplikacije omogućuju vam da svoje ideje pretvorite u stvarnost. Bilo da ste profesionalac u dizajnu interijera ili samo želite osvježiti svoj prostor, prava aplikacija može transformirati način na koji pristupate uređenju vašeg doma. U nastavku predstavljamo 10 najboljih besplatnih aplikacija za uređenje vašeg doma koje će vam pomoći da realizirate svoje dizajnerske snove.

SketchUp

SketchUp je jedna od najopsežnijih besplatnih 3D softvera za dizajn koji možete pronaći na internetu. Zahvaljujući svojoj moćnoj platformi, korisnicima se čini kao da se kreću kroz svoj budući dom dok ga dizajniraju, pružajući ujedno fleksibilnost koja omogućava rad kao s olovkom i papirom. Besplatna verzija je savršena za hobiste, dok profesionalna verzija nudi alate pogodne za arhitekte, građevinare, inženjere i dizajnere interijera. SketchUp je odličan izbor za svakoga tko planira proširenje doma, dizajnira drvenu kućicu ili samo želi vizualizirati svoj prostor na detaljan i interaktivan način.

Isprobaj aplikaciju

Planner 5D

Planner 5D ističe se kao najatraktivniji alat za dizajn doma, prema Coryju. Kao i besplatna verzija SketchUpa, ovaj alat je uronjiv, što znači da korisnici mogu istraživati svoj dizajn kao da su fizički prisutni unutar njega. Planner 5D omogućuje početak rada od nule ili korištenje predloška, što je savršeno za brzo sastavljanje tlocrta. Posebno je odličan jer radi na iOS-u, omogućavajući vam kreiranje planova na vašem telefonu ili iPadu dok ste u pokretu.

Isprobaj aplikaciju

Floorplanner

Floorplanner vam omogućuje dizajniranje i uređenje vašeg prostora u 2D i 3D formatu, online i bez potrebe za preuzimanjem bilo kakvog softvera. Prema Coryju, njegova snaga leži u funkciji planiranja prostora, a nakon što je tlocrt završen, možete preći na prikaz i dekoriranje prostora u 3D modu. Lakoća korištenja i jednostavnost za učenje čine Floorplanner dobrim izborom za one koji traže alat koji ne zahtijeva duboko poznavanje dizajna.

Isprobaj aplikaciju

SmartDraw

SmartDraw je još jedan moćan alat u svijetu planiranja prostora. Dovoljno jednostavan za učenje da ga svatko može koristiti, ali dovoljno napredan da podrži složene dizajne za iskusnije dizajnere. S beskrajnim izborom namještaja, vozila, građevinskih materijala i tisućama predložaka i primjera tlocrta, možete istraživati neograničen broj mogućih dizajna i rasporeda za vaš novi prostor. Jedini nedostatak, prema Coryju, je što je alat besplatan samo prvih sedam dana.

Isprobaj aplikaciju

HomeByMe

HomeByMe je jedan od Coryjevih omiljenih alata za dizajn doma. Čini se da je u potpunosti besplatan, kao i sve njegove funkcije. Funkcionira tako što brendovi dodaju svoje proizvode u katalog, što znači da koristite stvarne proizvode za uređenje i namještanje vašeg doma. To vam omogućava da planirate svoj dizajn do samog kraja i imate pristup stvarnom namještaju i dekoracijama koje ste koristili za kreiranje vašeg prostora mašti.

Isprobaj aplikaciju

Roomstyler 3D Home Planner

Roomstyler nudi mnogo toga za voljeti. Kao i HomeByMe, vrlo je lako koristiti. Zapravo, tako je intuitivan da su dostupni tutorial videi gotovo nepotrebni, što je još jedan plus ovog softvera. Najveća prednost Roomstylera je ta što možete stvoriti prilagođenu sobu u samo nekoliko minuta. Ova aplikacija vam također omogućava da opremite svoj prostor koristeći proizvode pravih marki, pa tako možete doslovno kupiti izgled kada ste spremni da vaš dizajn postane stvarnost.

Isprobaj aplikaciju

Dulux Visualiser

Dulux Visualiser je iznimno jednostavna aplikacija za iOS i Android koja vam omogućava da promijenite boje zidova bilo koje sobe u realnom vremenu. Samo dodirnite područje koje želite vidjeti u drugoj boji, odaberite željenu nijansu s palete boja i odmah vidite kako izgleda. Ova aplikacija čini dizajniranje toliko jednostavnim da se nećete moći prestati igrati s bojama gdje god da se nalazite.

Isprobaj aplikaciju

Homebase Kitchen Planner & Design Tool

Ovaj alat omogućava jednostavno korištenje online planera kuhinje koji vam omogućava da u trenutku vidite transformaciju boja i uzoraka za zidove, radne površine, pločice, ormare, zaštitne letve i čak trake za ladice. Eksperimentiranje s različitim kombinacijama kako biste stvorili različit izgled je vrlo jednostavno; samo kliknite na područje i odaberite drugačiju boju ili završnu obradu.

Isprobaj aplikaciju

DFS room planner

Ako razmišljate o novom kauču, DFS room planner ne samo da vam omogućava da redizajnirate svoju sobu, već vam i omogućava da isprobate i vizualizirate kako bi se vaš novi kauč uklopio. Korištenje je jednostavno: možete odabrati oblik sobe, unijeti mjere, odlučiti se za boju zida i vrstu poda, a zatim dodati dodatke kako biste poboljšali prostor, uz mogućnost da se igra s dekorom kako bi se uskladio s vašim odabranim kaučem.

Isprobaj aplikaciju

Carpetright visualiser

Ako razmišljate o ulaganju u novi pod, Carpetrightov vizualizator podova pomoći će vam da zamislite kako će vaša soba izgledati s tepihom, vinilom, drvetom ili laminatom. Jednostavno uzmite fotografiju vaše odabrane sobe (ili odaberite uzorak sobe) i učitajte je na vizualizator. Moći ćete prilagoditi boju zida i vrstu poda. Od tamo možete spremiti svoje sobe i naručiti uzorke, približavajući vas korak bliže sobi iz snova.

Isprobaj aplikaciju

Similar Posts