20 Najboljih Filmova u 2024 Koje Morate Pogledati

najbolji filmovi 2024
Podijeli:

U 2024. godini filmska industrija nudi nešto za svakog ljubitelja filmova, od dubokih povijesnih priča do srceparajućih avantura i napetih znanstveno-fantastičnih sagi. Ove godine nas očekuju filmski spektakli koji ne samo da obećavaju vrhunsku zabavu, već i potiču na razmišljanje, donoseći na platno priče o otporu, ljubavi, otkriću i preživljavanju. U nastavku vam predstavljamo 20 najboljih filmova u 2024. koje jednostavno morate pogledati. Od epika kao što je ‘Dune: Part Two’ do intimnih priča poput ‘All Of Us Strangers’, svaki od ovih naslova zaslužuje mjesto na vašoj listi filmova koje treba pogledati.

The Zone of Interest

Film ‘The Zone of Interest’ vodi nas u život nacističkog komandanta tijekom Drugog svjetskog rata, prikazujući život njegove obitelji u neposrednoj blizini koncentracijskog logora. Radi se o dubokom zaronu u užase skrivene na vidjelom mjestu, otkrivajući kako je običan život nastojao nastaviti usred nezamislivih zvjerstava.

Poor Things

‘Poor Things’ je priča koja miješa crnu komediju i avanturu, predstavljajući ženu vraćenu u život s mozgom svojeg nerođenog djeteta. Bella Baxter kreće na divlju avanturu samootkrivanja i slobode širom Europe, izazivajući društvene norme i očekivanja na svakom koraku.

Dune: Part Two

Nastavljajući tamo gdje je prvi dio stao, ‘Dune: Part Two’ prati Paula Atreidesa koji se udružuje s Fremenima kako bi osvetio svoju obitelj i borio se za slobodu Arrakisa. Radi se o moći, izdaji i sudbini u epskoj borbi za najvrjedniji resurs u svemiru – začin.

All Of Us Strangers

Film ‘All Of Us Strangers’ istražuje živote dvoje stranaca koji otkrivaju da su jedini preživjeli neviđenog globalnog događaja koji je svijet ostavio u tišini. Zajedno navigiraju praznim ulicama, pokušavajući shvatiti što se dogodilo i pronalazeći utjehu u društvu jedno drugog.

The Taste of Things

Mlada kuharica na putu da pronađe savršeni recept vodi je na neočekivanu stazu samootkrivanja i ljubavi. ‘The Taste of Things’ je slatka priča o strasti prema hrani, važnosti baštine i tome kako pravo jelo može promijeniti vaš život.

Io Capitano

Pratite dvojicu tinejdžera iz Senegala na njihovom opasnom putovanju preko Sahare do Europe. Film ‘Io Capitano’ baca svjetlo na snove i opasnosti s kojima se suočavaju migranti, nudeći sirov uvid u njihove borbe i nade za bolji život.

The Iron Claw

Zaronite u grub svijet hrvača s obitelji Von Erich, prateći njihov uspon do slave, osobne borbe i tragične gubitke. Priča je to o borbi unutar i izvan ringa te o nasljeđu hrvačke kraljevske obitelji.

The Holdovers

Postavljen u prestižnoj internatskoj školi 1970. godine, ‘The Holdovers’ je priča o buntovnom učitelju i maloj grupi studenata ostavljenih tijekom božićnih praznika koji stvaraju neobičnu vezu. Kroz smijeh i lekcije uče o životu, prijateljstvu i rušenju kalupa.

Evil Does Not Exist

Snažna priča o pojedincima koji se suprotstavljaju opresiji u različitim dijelovima svijeta. Kroz njihove međusobno povezane živote vidimo snagu ljudskog duha i borbu za slobodu i pravdu.

Monster

Film ‘Monster’ vodi nas unutar uma briljantnog ali pogrešno shvaćenog znanstvenika koji stvara stvorenje samo da bi ga odbacio. Radi se o suvremenom prikazu klasične priče o tome što znači biti čudovište te potrazi za prihvaćanjem i ljubavlju.

Robot Dreams

Usamljeni robot kreće na putovanje kako bi pronašao prijatelja, istražujući svijet u kojem ljudi i roboti koegzistiraju. ‘Robot Dreams’ je srdačna priča o prijateljstvu, snovima i pronalaženju svog mjesta u svijetu.

The Crime is Mine

Detektivska komedija ‘The Crime is Mine’ prikazuje glavnog lika koji mora riješiti zločin za koji je, u obratu, lažno optužen. Utrka s vremenom da očisti svoje ime obiluje smijehom i misterijima.

Molli and Max in the Future

Molli i Max su najbolji prijatelji koji se nalaze u futurističkom gradu punom nevjerojatnih izuma i izazova. Njihove avanture uče ih o prijateljstvu, hrabrosti i važnosti velikih snova.

Late Night with the Devil

U ovom horor filmu, voditelj kasno noćne TV emisije odlučuje emitirati egzorcizam uživo, samo da bi stvari pošle po zlu. ‘Late Night with the Devil’ je zastrašujuće putovanje kroz nepoznato, testirajući granice onoga što je stvarno i što je izvan našeg razumijevanja.

The Promised Land

Grupa naseljenika putuje u neistraženu zemlju, nadajući se da će započeti iznova. Kada stignu, nalaze izazove koje nisu očekivali i moraju se udružiti kako bi preživjeli i izgradili svoju utopiju.

Orion and the Dark

Mladi dječak koji se boji tame sprijateljuje se s najstrašnijim dijelom noći, Orionom. Zajedno kreću na čarobne avanture koje ga uče o čudima noći i pomažu mu da prevlada svoje strahove.

Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbustersi su se vratili, ovaj put suočavajući se s spektralnom silom u gradu okovanom snijegom. S novim duhovima i hladnijim izazovima, morat će zagrijati stvari kako bi spasili dan.

Godzilla x Kong: The New Empire

Godzilla i Kong prisiljeni su staviti svoje razlike po strani kako bi se borili protiv novog neprijatelja koji prijeti njihovim domovima. Radi se o sudaru titana u epskoj borbi za opstanak u ovom akcijski nabijenom filmu.

Road House

Suvremena prerada klasika, ‘Road House’ priča o izbacivaču s misterioznom prošlošću koji je unajmljen da očisti jedan od najnasilnijih i najopasnijih barova u gradu. Priča je to o pronalaženju iskupljenja i suočavanju s vlastitim demonima.

Monkey Man

Bivši zatvorenik traži osvetu u svijetu koji je krenuo dalje bez njega. Dok se probija kroz opasne ulice Mumbaja, uvlači se u dublju zavjeru koju mora razotkriti kako bi ostvario svoj cilj.

Similar Posts