Kako se Igra UNO? Službena Verzija, Varijacije, te Savjeti i Trikovi

Podijeli:

UNO je popularna kartaška igra koja se igra s posebnim špilom karti dizajniranim specifično za ovu igru. Cilj igre je prvi se riješiti svih karti u ruci, koristeći različite strategije i pravila. U ovom članku objasnit ćemo kako se igra službena verzija igre UNO, istražiti različite varijacije koje igrači koriste te podijeliti korisne savjete i trikove koji vam mogu pomoći da postanete bolji u ovoj uzbudljivoj i zabavnoj igri.

Službena pravila igre UNO

UNO se igra s jednim špilom od 108 karti. Igrači naizmjence izbacuju karte koje odgovaraju boji ili broju karte koja se trenutno nalazi na vrhu odbacene hrpe. Ako igrač ne može odigrati nijednu kartu, mora povući kartu iz špila.

Važne karte u igri UNO su akcijske karte poput ‘Preskoči’, ‘Preokreni’ i ‘+2’, koje mijenjaju tok igre. Posebnu ulogu imaju karte ‘Promijeni boju’ i ‘+4’, koje omogućuju igraču da promijeni trenutnu boju u igri. Kad igraču preostane jedna karta, mora reći ‘UNO’. Ako to ne učini i drugi igrači ga uhvate prije nego što sljedeći igrač odigra kartu, mora povući dvije kaznene karte.

Cilj igre je prvi ostati bez karata, a igrači dobivaju bodove na temelju karata koje su ostale u rukama njihovih protivnika.

Popularne varijacije igre UNO

UNO ima brojne varijacije koje igrači koriste kako bi igra bila zanimljivija ili zahtjevnija.

‘UNO Attack’

Ova varijacija koristi elektronički bacač karti koji na slučajan način izbacuje karte kada je aktiviran, dodajući element iznenađenja igri.

‘UNO Extreme’

Slično kao ‘UNO Attack’, ‘UNO Extreme’ koristi uređaj koji izbacuje karte, ali s većom nepredvidivošću i brzinom, što igru čini dinamičnijom.

‘UNO Flip’

‘UNO Flip’ uvodi dvostrane karte i posebni ‘Flip’ gumb koji igrači koriste da promijene strane svih karata u igri, čime se promijenjuju i pravila koja se primjenjuju.

‘UNO Wild Jackpot’

U ovoj varijaciji, igrači mogu koristiti poseban uređaj za jackpot koji dodaje dodatne akcijske karte u igru, što može drastično promijeniti tijek partije.

Savjeti i trikovi za UNO

Da biste poboljšali svoju igru UNO, evo nekoliko korisnih savjeta:

  • Držite raznolike boje: Pokušajte imati širok spektar boja u ruci kako biste mogli igrati na više boja.
  • Strategijski koristite akcijske karte: Sačuvajte karte kao što su ‘+4’ i ‘Promijeni boju’ za ključne trenutke kako biste maksimalno zakomplicirali igru protivnicima.
  • Pazite na igrače koji govore ‘UNO’: Budite brzi u primjećivanju igrača koji su na jednoj karti, kako biste ih mogli kazniti ako zaborave reći ‘UNO’.
  • Prilagodite strategiju broju igrača: U igri s više igrača, taktike kao što su grupiranje s drugim igračima protiv vodećeg mogu biti korisne.

Korištenje ovih taktika može vam pomoći da češće pobjeđujete i uživate u igri s prijateljima i obitelji.

Često postavljana pitanja o igri UNO

‘Koliko igrača može igrati UNO?’

UNO se može igrati s 2 do 10 igrača, što ga čini odličnim izborom za druženja i zabave.

‘Koje su kazne u igri UNO?’

Ako igrač ne kaže ‘UNO’ prije nego što mu preostane jedna karta, i drugi igrač to primijeti, mora povući dvije kaznene karte.

‘Može li se +4 koristiti bilo kada?’

Karta ‘+4’ može se koristiti samo kada igrač nema drugih karata koje bi mogao odigrati te mora opravdati uporabu te karte ako ga drugi igrači izazovu.

Similar Posts